Gyümölcsök minden mennyiségben!

Vitamin- és rosttartalmuk, valamint a fruktóz miatt a gyümölcsök valóban egészségesek és energiát is adnak. Ráadásul így egy jókedvű reggeli, tízórai vagy uzsonna is biztosított,  hiszen a gyümölcsök finomak, színesek, jó illatúak és értékes tápoldattal látják el a sejteket.

Emellett a gyümölcsökben lévő C-vitamin a vas (Fe) felszívódásának támogatásával javítja a sejtek oxigénellátottságát, és a karnitin-termelést is, amely segít a hosszúszénláncú zsírsavaknak a sejtek energiaközpontjába jutni, ami még a fogyást is elősegítheti!

Gránátalmás saláta

 Gránátalmás-grapefruit saláta

Hozzávalók

A salátához: 1 gránátalma, 2 db grapefruit / fehér és vörös húsú /

A dresszinghez: 4 evőkanál olivaolaj, 2 evőkanál fehérborecet vagy gyümölcsecet pl. vörösáfonya ecet, méz, citromlé, só.

Elkészítés: a grapefruitot filézzük ki, a gránátalmából nyomjuk ki a magokat, majd helyezzük el egy tálban. Az öntethez keverjük össze a hozzávalókat. A saláta még mutatósabb lesz, ha a fehér húsú grapefruit mellett vörös húsút is használunk. Mentalevéllel diszíthetjük.

Jó étvágyat kívánok!

Csere Erzsébet, életmódtréner, az Életmódváltó csapat tagja, az ÉletmódCsere vezetője.

Share This